Zahradní udírny
Připravte si vlastní uzené potraviny. Udělejte si radost přímo zahradní udírnou, nebo zahradním grilem s udírnou. V naší nabídce najdete udírny, které pojmou i větší objem masa. Alternativou jsou zahradní grily nabízející možnost uzení.
Nejprodávanější
Řazení produktů
Výpis produktů
Generátor studeného kouře pro udírny. Vhodné pro všechny typy udíren.
Elektrická topná spirála pro uzení masa a masných výrobků HOMELUX. Výkon 2 000 W s...
Ovládací prvky výpisu
Udírna v kombinaci s grilem
zaručuje specifickou uzenou chuť a vůni. Tu propůjčuje surovinám kouř vznikající ze spáleného dřeva, dřevěné drtě nebo pilin. Zdrojem tepla a kouře může být tradiční tvrdé dřevo, dřevěná drť nebo piliny a to většinou z ovocných stromů.
Elektrická udírna
je nejmodernějším řešením pro domácí uzení a skvělou alternativou ke klasické udírně. Její obsluha je velmi jednoduchá, stačí zapojit přístroj do elektřiny a nastavit požadovanou teplotu. V tu chvíli se spustí ohřev topné spirály, která se postará nejen o samotný ohřev jídla, ale i o spalování a samotný kouř.
Horký nebo studený kouř
Uzení studeným kouřem
je vhodné pro potraviny s dlouhou spotřební dobou. Hodí se při výrobě šunek, salámů, lososa atd...Teplota se pohybuje mezi 18-25°C a uzení trvá 1 - 3 dny.
Uzení teplým kouřem
se používá u potravin jako je slanina, salámy, klobásy a čerstvé maso. Teplota se pohybuje mezi 25-60°C a maso se udí 6 - 24 hodin.
Uzení horkým kouřem
je velmi oblíbené, díky obrovské úspoře času a větší šťavnatosti masa. Elektrické udírny pracují v teplotách 60–100°C. tento typ uzení je typický pro suroviny určené k přímé spotřebě. Výborné jsou například ryby a sýry, kterým stačí v udírně pár hodin.