Finská sauna KARIBU SODIN

Kód: LG1912
63 298 Kč 52 312 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení

Finská sauna KARIBU SODIN, síla stěny 68 mm, vnější rozměry 196 x 170 x 198 cm, určeno pro 2 osoby.

doprava-saun

Detailní informace

Více než 96 % spokojených sousedů

Pro lepší sousedství - udržitelný e-shop

Zboží klidně vraťte
až za 100 dní

Už žádná nejistota s případnou reklamací

Detailní popis produktu

Finská sauna KARIBU SODIN pro dvě osoby vám umožní užít si saunování v soukromí vašeho domova. Sauna má obdélníkový tvar o rozměru 196 x 170 cm a vstup je zajištěn čelními prosklenými dveřmi. Tento model sauny je určen do temperovaných interiérů domu nebo bytu.

Konstrukce

Stěny sauny jsou složeny z vnitřní a vnější vrstvy speciálně hlazených prken s perem a drážkou. Mezi prkny je 42 mm silná tepelná izolace v podobě minerální vlny. Sauna se vyznačuje mimořádnými tepelně-izolačními vlastnostmi. Celková síla stěny je 68 mm.

Celoskleněné dveře jsou z kouřového šedého bezpečnostního skla o síle 8 mm s antracitovou rukojetí. Dveře je možné namontovat jak z levé, tak z pravé strany. Průchozí rozměry dveří jsou 64 x 173 cm.

Povrchová úprava sauny

Sauna je vyrobena ze dřeva severského smrku v přírodním provedení. Dřevo není vůbec chemicky ošetřeno, není namořeno, ani nalakováno. Neobsahuje tedy žádné problematické látky, které by se v průběhu saunování mohly ze dřeva uvolňovat. 

Podlaha

Sauna nemá vlastní podlahu a je nutné ji umístit výhradně v místnosti s odpovídající podlahovou krytinou, ideálně dlažbou.

Výbava a příslušenství

Obsahem standardního balení je:

  • 2 x lavice z osikového dřeva (2 x šířka 57 cm, max 250 kg),
  • 1x podhlavník,
  • dřevěný ochranný rám na kamna.

Saunu dodáváme bez střešního věnce a bez LED osvětlení.

Před nákupem sauny

Před nákupem sauny je nutné zjistit, jaké máte možnosti pro připojení saunových kamen, to znamená, zda je v bytě na dostupném místě 400 V a zda máte jistič min 16 A. Na základě těchto informací vyberte saunová kamna. Před nákupem také doporučujeme souhlas majitele bytu.

Saunová kamna

Kamna 3,6 kW

  • K tomuto modelu sauny je možné dokoupit úsporná elektrická kamna 3,6 kW, která jsou opatřena klasickou šňůrou a je možné je ihned zapojit do zásuvky 230 V. Nevýhodou je o něco delší doba vyhřívání sauny. Výhodou je jednoduché zapojení bez nutnosti elektrikáře. Kamna 3,6 kW dodáváme s integrovaným ovladačem přímo na kamnech nebo s externím ovladačem (pro montáž zvenku sauny).

Kamna 9 kW

  • Mnohem výkonnější jsou 9 kW kamna. Vyžaduji však 400 V, jištění 16A, kabel 5 x 2,5 mm a zapojení doporučujeme odborníkem. Velkou výhodou je rychlé vyhřátí sauny. Nevýhodou je komplikovanější zapojení a o něco vyšší spotřeba proudu. Dodáváme s externím digitálním ovladačem (pro montáž zvenku sauny).

Všechny modely kamen mají vnitřní části z koroze odolných materiálů a jsou dodávány včetně 18 kg saunových kamenů.

Montáž

Celý postup montáže krok za krokem naleznete v montážním návodu. Ten je i součástí balení. Při stavbě doporučujeme přesně podle tohoto návodu postupovat. Všechny dokumenty k montáži a údržbě sauny si také můžete stáhnout v souvisejících souborech.

Balení

Saunu dodáváme jako stavebnici - balík 1 o rozměrech 204 x 125 x 78 cm o hmotnosti cca 307 kg. Balík 2 o rozměrech 194 x 84 x 27 cm a hmotnosti cca 44 kg. Pozor, balík s materiálem není vodotěsný. Folie chrání dřevo jen proti znečištění. Skladujte proto stavební sadu až do konečné montáže v suchu, chráněnou proti vlivům počasí (vlhkost, slunce atd.). 

Video


Doplňkové parametry

Kategorie: Vnitřní finské sauny
Materiál konstrukce: Severský smrk
Dveře: Celoskleněné - kouřové sklo 8 mm
Výška (vnější): 1,98 m
Hloubka (ke zdi): 1,70 m
Tloušťka stěny: 68 mm
Počet osob: 2
Šířka (vnější): 1,96 m
Doporučená kamna: 3,6 kW nebo 9 kW
Materiál lavic a příslušenství: Osikové dřevo
Počet lavic: 2
Tloušťka izolace: 42 mm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Německý výrobce s dlouholetou zkušeností s výrobou zahradních staveb jako jsou: dětská hřiště, dětské domky, dřevěné domky na nářadí, sauny, saunová kamna a příslušenství. To je značka Karibu a její vysoce kvalitní konstrukce, nejlepší funkčnost a jedinečný design.

Od roku 1992 vyvíjí a staví zahradní domky, sruby, sauny, saunové domky a mnoho dalšího v závodech Klosterfelde (Brandenburg) a Brémy. Produkty se v průběhu času měnily, ale vysoké standardy kvality z počátků zůstaly zachovány